perjantai 8. heinäkuuta 2016

Pyöräretki kylälle
Sää ei ole ollut kesäisen kepeä viime aikoina ja se on hieman tätä lomafiilistäkin tuonut alaspäin. Ei se sää tänäänkään ollut mitenkään heinäkuuhun sopiva, mutta kun ei satanut saavista kaatamalla, niin lähdin pienelle retkelle tuonne kylille. Matkaa kertyi aavistuksen vajaat 10km per suunta, mutta olipahan ainakin happirakas ilma polkea.
Kylän yleisellä uimarannalla kävin syömässä jäätelön ja miltein tunti siinä hurahti, kun istuskelin ja katselin järvelle.


Jäätelön jälkiruuaksi oli tarjolla metsämansikoita.Puolessa välissä kotimatkalla pysähdyin myös ottamaan pari kuvaa tien vieressä päivystävistä kyläläisistä. Normaalisti tuon matkan ajaa autolla ja eläinten kuvaamista olen monesti suunnitellut, mutta eihän sitä "kiireessä" ole koskaan ehtinyt pysähtyä. Nyt oli aikaa, vaikka puhelinta kummempaa kameraa ei mukana ollutkaan.


Kaupasta ostetut ruuat kippasin pyöränkoriin, kun matkalla huomasin, että kanttarellikausikin on alkanut. Isoja ja meheviä kanttarelleja oli vaikka kuinka paljon ja tokihan ne piti mukaan kerätä. Nyt onkin ilta mennyt sieniä puhdistaessa ja pilkkoessa. Edelleenkään en näitä itse syö, mutta äidille ja isälle ne taaskin kelpaavat. Kuivuriin menevät huomenna, niin ovat kätevämpiä kuskata veneretkillä kuin pakastetut.
En tiedä että kostautuiko laiturilla istuskelu, märässä metsässä kävely vai se, että "kesälomastressi" tuntui tuolla reissulla helpottavan, sillä nyt on flunssa. Päivällä ei ollut mitään oireita, muutoin en olisi reissuun lähtenytkään, ja nyt parin tunnin aikana on kaikki kunnollisen kesäflunssan merkit ilmaantuneet. Lämpöä on, samoin kurkkukipu ja tukkoinen nenä, sekä päänsärky ja kipeä kroppa. No onpahan huomiselle hyvä syy pysyä sängyssä koko päivä ja lukea kirjoja.

1 kommentti:

  1. Loistavaa, meillä on taas sieniä. Todellista herkkua.

    VastaaPoista