keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Tankar


Niinpä on kevät vaihtunut kesäksi ja lomakin jo aloitettu. Sen verran oli töisevä työvuosi, että ei ole tämä blogin päivittäminen juurikaan ollut mielessä. Kesän vapaistakin olen ensimmäiset viikot viettänyt lähinnä nukkuen. Unta on kertynyt yli kymmenen tuntia miltein joka yö ja siihen päälle on vielä päiväunetkin maittaneet. Nyt alkaa jo tuntumaan siltä, että suurin väsymys on väistynyt, joten josko se lomafiilis tästä alkaisi.


Viime viikolla (vai olikohan jo sitä edellisellä...) hypättiin ystävän kanssa Ms Jennyn kyytiin ja tehtiin retki Tankarin majakkasaarelle. Laivamatka kestää puolitoista tuntia suuntaansa ja perillä on pari tuntia aikaa kierrellä saarta, eli varsin sopiva päiväretkikohde.
Olen aikaisemminkin Tankarissa käynyt, mutta silloin ei majakka ollut auki. Majakka on edelleen toiminnassa ja se on kunnostettu pari vuotta sitten. Kunnostuksen yhteydessä sen turvallisuutta myös lisättiin ja täten sinne pääsee 3€ pääsymaksun maksettuaan tutustumaan. Tilaa oli todella niukasti, joten vain viisi henkilöä kerrallaan sai ylös kiivetä. Portaat jäi laskematta, mutta kyllä niitä jokunen oli. Majakan kantama on 50km, joten korkeutta lienee riittävästi.
Saarella on myös kirkko. Majakalla ollut opas kertoi sen olevan sadalle hengelle rakennettu. Ovat ihmiset vain levenneet vuosien saatossa sen verran, että  ei sinne enää sataa ihmistä mahdu. Majakan tavoin myös kirkko on edelleen käytössä. Tuonakin sunnunaina oli kirkossa hartaushetki ja tälle kesälle se on varattu myös häitä varten.


Omat eväät oli mukana ja aurinkoisella kalliolla istuessa mansikat maistuivat hyvältä. Kaksi tuntia perillä oli aika lyhyt aika. Mielellään olisimme viettäneet siellä pidempäänkin aikaa, kiertäneet luontopolun toisenkin puolen ja paistaneet vaikka makkarat nuotiopaikalla. Mutta ainahan tuonne voi palata ja luulen että näin myös tapahtuu.
Olen kevään aikana jotain pientä kotonakin puuhaillut. Koitan niitä askreita ja tuleviakin juttuja tänne hieman ahkerammin taas päivitellä. Ei ole tarkoitus blogia lopettaa, mutta en myöskään aio ottaa tästä  mitään stressiä. Kirjoittelen kun siltä tuntuu.

1 kommentti: