maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kuukauden saalis


Olen tainnut jo useampaan otteeseen kertoakin suhteestani kirjoihin. Paikallinen kirjakauppias tervehtii minua nykyään varsin iloisesti kun astun sisälle liikkeeseen. Välillä minulta kysellään, että mitä minä sieltä oikein ostan ja ajattelinkin nyt esitellä viimeisen kuukauden ostokset. Ja heti kerrottakoon, että ihan näin paljoa minä en kirjoja joka kuukausi ostele, mutta nyt vain sattui monta hyvää kohdalle ja oli hieman rahaakin.
 • Alimmaisena on Virpi Maria Siiran kirja Oma Koppa. Ihana kirja ja IHANA BLOGI!
 • Sitä seuraa Sonja Lumpeen Kotipihan kasvihuone. Sonja Lumpeen edellinen kirja (Satoa saunan takaa) on ainoa puutarhakirja jonka olen lukenu oikeasti kannesta kanteen ja ei ollut virheostot tämäkään.
 • Tämän ostin siskolta jouluna saadulla lahjakortilla ja tämä on Oman kopan ohella niitä kirjoja jonka ilmestymistä olen odotellut jo viime kesästä. Kirsti Hassinen ja Omat kanat, omat munat. Puolessa välissä ollaan ja hyvältä vaikuttaa. Ihanat kuvat ja paljon tärkeää tietoa omaa kanalaa ajatellen. Kannattaa kurkata myös Maatiaismuorin blogi.
 • Mons Kallentoft, Kevätkuolema. Tätä olen odotellut kirjastoon jo jonkin aikaa, mutta kun ei se sinne ole ilmestynyt niin ostin omaksi kun sattui silmään hyllyn reunalta. Ihan ok, mutta ei niin hyvä kuin aijemmat.
 • Erik Axl Sund, Varistyttö. "Sysimusta dekkari aloittaa palkitun Varistyttö-trilogian, joka oli ilmestyessään välitön yleisö- ja arvostelumenestys." "Pyyhkii lattiaa Stieg Larssonilla." Näin lupaavat kansipapereissa, saapi nähdä toteutuuko lupaukset.
 • Jean Giono, Mies joka istutti puita. Vuosia sitten kirjoitin tämän kirjan nimen biologian vihkoni kulmaan ja kun se nyt tuli uudestaan esiin Kaarina Davisin blogissa, niin päätiin hankkia kyseisen kirjan.
Pinosta puuttuvat Tuula Karjalaisen kirjoittama Tove Janssonin elämänkerta ja Molla Millssin virkkauskirja Virkkuri, sillä ne on lukemisen jälkeen lainattu jo etiä päin.
Linkit sattuivat kaikki nyt Adlibriksen sivuille, mutta eipä tuo kai haittaa. Olen sieltäkin kirjoja joskus tilannut ja hyvin on kaikki aina sujunut. Kirjat ovat siellä usein myös edullisempia kuin kirjakaupoista ostettuna.

6 kommenttia:

 1. Kohta saat Tove Janssonin takaisin, virkkuria et ihan vielä ja Gionon kirjan haluan lainata, kunhan ensin luet sen.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun esittelit kirjoja :) Rakastan niitä!
  Kirsti Hassinen oli eilen kertomassa kanankasvatuksesta Pohjois-Karjalan radiossa ja hänen bloginsa on aivan ihana :) Täytyykin varata kirjastosta hänen kirjansa ja noita muitakin kirjoja, kun ei ole mahdollisuutta hankkia itelle ;)

  VastaaPoista
 3. Oli sitten ihan pakko tilata itelleni tuo kanakirja. Tarkoituksena kun on laittaa kanala pystyyn, niin tuosta taidan saada hommaan hyvät vihjeet. Kiitos vinkistä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä kirja. Tännekkin on kanala jossain vaiheessa tulossa, mutta siihen saatta mennä vielä pari vuotta. Pihavaja pitää rakentaa uusiksi ja ensi kesänä se tehdään vasta puoliksi valmiiksi, joten vielä pitää omia munia hetki odotella.

   Poista
 4. Voi kirjat ovat tärkeitä minullekin... Tuo Sonja Lummen kirja olisi kiva saada..:)

  VastaaPoista
 5. Ensimmäistä kertaa visiitillä, Elina vinkkasi minut tänne:)

  VastaaPoista