sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Taas kipeänä

Tämä talvi on ollut oikea sairastelujentalvi. Viime vuoden puolella taisin olla peräti kahdesti pois töistä flunssan ja kuumeilun takia. Koko kaksi viikoisen joululoman olin kipeänä ja nyt taas. Normaalisti en juurikaan sairastele ja töistä en ole pariin edelliseen vuoteen ollut kertaakaan pois flunssan takia.
Olen pohtinut, että olisikohan tämä sairastelu jonkinlainen suojamekanismi väsymistä vastaan. Ennen joulua oli töissä aika raskasta, ihmiset oli väsyneitä ja hommia oli paljon ja heti sairastuin. Myös nyt on ollut aika kiire ja muiden sairastelujen takia olen omien töiden lisäksi tehnyt myös muiden töitä. Ei se ylimääräinen työ ole ollut raskasta, mutta epätietoisuus sitäkin enemmän. 
Ennen burnoutia menin töihin vaikka olisin hieman kipeä ollutkin, mutta sepä johtikin sitten siihen pikkaisen pitempään sairaslomaan. Nykyään oma asenne työtä kohtaan on sallivampi. Jos olen sairas, niin sitten olen poissa ja sillä selvä. Jos jokin asia ei jostain syystä onnistu, niin sitten ei onnistu ja sitä ei tarvitse sen enempää murehtia. Aina ei asiat suju niin kuin Strömsössä, mutta tylsäähän se olisi jos kaikki aina onnistuisi täydellisesti.
Vaikka onkin ikävää olla kipeänä, niin ompaha hyvä syy laiskotella ja viettää päivää sängyssä. Makoiluun saa loistavasti yhdistettyä kesän kylvöjen suunnittelun. Puutarhan Ilo-lehti ja Korpikankaan siemenluettelo on jo aika hyvin läpi selattu, mutta vanhojakin siemeniä on niin paljon, että tänä vuonna ei varmaankaan tarvitse uusia edes ostella.

Työhuoneen ikkunalla on pelargoniat alkaneet kasvattamaan uusia lehtiä. Muutama nuppukin on jo näkyvissä, mutta tuskimpa tähän aikaan vuodesta kovin suurta kukintaa on odotettavissa. Vaikka kukat ovat jo nyt alkaneet virkoamaan talvilevolta, niin aijon ne siltikin leikata vasta mullan vaihdon yhteydessä helmi-maaliskuussa.
Chilit eivät kaipaa mullan vaihtoa, vaan kompostointia. Viime talvena viidestä chilistä selvisi kaksi, mutta toista talvea ne eivät enää selvinneetkään. Onneksi on siemeniä, jotta voin kylvää uusia chilejä. Ja mikä parasta, chilit voi kylvää jo tammikuussa!

5 kommenttia:

 1. Toivottavasti paranet pian, flunssaisena on niin kurja olla. Veikkaan, että tuolla sinun kuntokuurilla tulee olemaan hyvä vaikutus näihin kausiflunssiin. Kun kunto kohenee ja oma olotila paranee, niin ei kaikki pöpöt pääse yllättämään.

  VastaaPoista
 2. Sä taisit olla liian kauan huonolla varustuksella mun ja Adan kans ulkona :( Koitas parantua pian ja toivotaan että kausinuhat vähenee nyt kun kunto kohenee ja oma jaksaminen sitäkautta paranee :) Tsemppiä kevääseen kaikin tavoin!!

  p.s. jos mulle yhe chilin saat lähtee ni otan vastaa, jos ei onnistu ni sit ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat vaikka kaks. Siemeniä on ainakin sata :)

   Poista
 3. Pellonperän emännässä on sinulle haaste, jos haluat osallistua :)

  VastaaPoista