keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Musta vai punainen?


Tässä olis meikän tönö vuosi sitten kuvattuna. Katto pitäisi maalata ensi kesänä ja olen päättänyt teettää sen urakan. Itse jos sen maalaisin niin siihen kuluisi koko kesä ja vähintään jalkani katkaisisin kun katolta tippuisin. Sitäpaitsi, saunan rakentamiseen varattu laina on edelleen nostamatta ja sauna alkaa olemaan jo valmis. Ihan hyvillämielin voin siis alan ammattilaisen tilata kattoa maalaamaan. Mutta mutta... Olin jo päättänyt, että katosta tulee tiilenpunainen, koska kaikki talon koristeet, ovi ja piharakennuksetkin ovat samaa tiilenpunaista sävyä.
Nyt aloin kuitenkin päivittää blogia kevätkuosiin ja vanhoja kuvia selatessa löysin kuvan tuosta isosta koulusta ja siinä onkin hyvännäköinen MUSTA katto! Eli, mitäkä nyt? Pysytellään alkuperäisessä päätöksessä ja maalataan katto punaiseksi vai pohditaanko asiat taas uusiksi ja saatetaan päätyä mustaan? Lääkäri on kieltänyt isojen päätösten teon ja tämä on ISO. Ahdistus. Tuossa naapurikylässä (5km päässä) on samalla kaavalla rakennettu vanha koulurakennus ja huomenna täytyy sen katon väri käydä tarkistamassa, kun en sitä muista vaikka sen ohi ainakin kerran viikossa ajan. Ja seuraavalla kerralla isommille kylille mennessäni otan kameran mukaan, kun sillä matkalla on myös yksi vaalea talo, jossa on se punainen katto.
Ei hassumpi talo tämäkään. Ilmottelen, jos se tulee joskus myyntiin.

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Näin minustakin tuntuu, mutta mä laitan tänne kuvan siitä punakattoisesta talosta, niin varmaan huomaat miksi sitäkin mietin.

   Poista
 2. Voi meitä huussin varassa olevia;) En halunut vastata tuonne mun blogiin, mutta sen kuumailmapistoolin kanssa kannattaa olla tosi varovainen ettei se sulata sitä muoviosaa siitä tuuletusputkikohdasta. Meillä ukko vielä laittoi kuumaa hiillosta sinne purujen päälle arvaa mitä tapahtui, se rupesi niin kovasti savuttamaan siitä ilmanvaihtotornista että, naurettiin että nyt palaa koko höskä..... Haisee niinkuin palaneelta pissalta nyt, hehhe, ei kiva. Mutta nyt on jo parempi ja saatiin tyhjennettyä ja uudet kuvikkeet joten käymistila on näillä keleillä alulla. Odotellaan vain seuraavia pakkasia kauhulla;)

  Meille tulee grafiitinmusta katto ja kaurankeltainen talo:)

  VastaaPoista
 3. Punanen. Minusta. Ehdottomasti.
  Terv. Elina

  VastaaPoista
 4. Jos pitäisi äänestää, niin äkkiseltään sanoisin että musta :)

  Kokeile kumpaakin väriä kuvankäsittelyllä miltä näyttää? Tai jollakin maalinvalintaohjelmalla? En tiedä muita kuin Tikkurilan sellaisen ( http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varisuunnitteluohjelma_4.0/ ). Helppokäyttönen ja toimii nykyään näköjään suoraan selaimella. Sillä itse värittelin ahkerasti kun päätettiin ulkovärejä, myös katon väriä :)

  VastaaPoista
 5. Jään vielä mielenkiinnolla odottelemaan sitä valokuvaa punakattoisesta, mutta näin äkkiseltään sanoisin, että musta!
  t. ketsu
  ps. onneksi on aikaa miettiä väriä, mutta muista varata maalari tai firma ajoissa. Kun olet ajoissa liikkeellä, niin voit määritellä itse työn ajankohdan.

  VastaaPoista
 6. Sama punanen kun ovi ja ikkunapielet, ehdottomasti.
  t.aira

  VastaaPoista
 7. Joko olet päättänyt katon värin? Ajattelin heittää vielä yhden mielipiteen sekaan soppaan. Jos aiot säilyttää talossa vanhat sävyt, äänestän ruskeanpunaista tai tummanharmaata. Musta saattaisi näyttää aika rajulta noin vaaleassa talossa. Isoon ja korkeaan koulurakennukseen se kyllä sopii.

  Meidän naapurin vanhan vaaleankeltaisen talon katto maalattiin viime kesänä melko kirkkaanpunaiseksi ja se on kyllä minun silmääni liian räikeä. Siinä talossa olisin mielelläni nähnyt yhden pitkälti unholaan jääneen peltikaton perinnevärin eli vihreän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vielä lisätä korjaus, koska nyt oli naapurin katolta valahtanut lunta sen verran, että väri taas näkyy, eikä se enää olekaan niin kirkas. Mukavasti on jo yksi talvi kattoa päivettänyt ja kiiltoa himmentänyt. Ihan kivan näköinen se jo oli! Sopisi siis luultavasti sullekin, kun on nuo ruskehtavan yksityiskohdat...

   Poista